BILDER & REPORTAGE

Härliga bilder från våra promenader & aktiviteter. Håll utkik på hemsidan eller FB när nästa är på gång.
Vi brukar ha med oss eget fika och vila en stund innan promenaden fortsätter igen.
Alla är varmt välkomna.

HUNDER-BANAN I ROSLAGEN

Region Öst har i flera år bjudit in medlemmar till Hunderbanan i Norrtälje, som dessvärre nu är nedlagt.
”HUNDerbanan erbjuder aktivering för din hund i form av olika stationer som kräver fokusering, ibland balans och stundom mod i vacker skogsmiljö. Vår tanke är att du och din hund ska ha roligt när ni är här och att du kan ta med dig övningar hem att använda i vardagen”
Banan innehåller 51 st aktiveter med olika svårighetsgrader – ”det passar både det vilda skogstrollet och den lite stela gammeltanten” (citat Annika Jansson).
Vi avslutar med gemensam grillning och som vanligt trevliga Wheaten ägare samtal.

VILTSPÅRS-CUP 2023

Lördagen 12 augusti avgjordes Viltspårscupen i Årsunda, strax utanför Sandviken. Tävlingen arrangerades av region Öst, med hjälp av domare från Gävleborgs Dreverklubb. Det var småruggigt och regnet hängde i luften vid samlingen kl 09. Efter regnovädret “Hans” som dragit över landet några dagar tidigare och SMHI:s röda varning för höga flöden i Gavleån, var alla ändå tillfreds med att det inte regnade. Region Öst bjöd på kaffe och bullar, pm och regler gicks igenom. Domarna avrådde förarna från att ha gymnastikskor eftersom det var så otroligt blött i skogen. Ekipagen fördelas mellan de fyra domarna och så bar det av åt olika håll. När spåren var avklarade och alla ekipagen kommit tillbaka till samlingspunkten, blev det tillfälle att summera vedermödorna i skogen och samtidigt grilla en korv. Det blev många vittnesmål om spår som gått både över och i bäckar och diken och över mossar. Berättelserna följdes ändå av många skratt och humöret var gott. Domarna hade sin konferens och kunde så småningom meddela resultatet. Av de 15 startande ekipagen blev det första pris till 14 stycken! De tre topplaceringarna gick till:

  1. Wheaten Island’s Bailey From Loui, med förare Lasse Olofsson
    2. Allaflox Agnes Nitt, med förare Anita Karlsson
    3. Fyra Tassar’s Fair Deal, med förare Kerstin Nord

HUND-MÄSSAN I ÄLVSJÖ

Vår monter och rasparaden på den årliga utställningen i Älvsjö.
Vi bemannar motern båda dagarna och visar upp vår fina ras för intresserade, förhoppningsvis blivande valpköpare. 

ST PATRICKS PARAD

Vi deltar varje vår i St Patrick´s paraden i Stockholm med ett färgglatt Irländskt gäng. Vi samlas vid Kungsträdgården och går med i den långa paraden. Irländska färger på oss och hundarna såklart.

PARKOUR & AKTIVITETSTRÄFFAR

Promenader med inlsag av parkour och aktivitetsträning. Här gäller det att ha kontroll på kroppen och vara lite modig.
Klättring, balansträning och spännande övningar för hundarna.

BRUKS-LÄGER

Vi har haft ett 3-dagars Bruksläger utanför Norrköping, där hundar fick prova sök, spår, budföring, uppletande och lydnad.

UPPLEVELSEBANAN I KUNGENS KURVA

Vi hyrde upplevelsebanan hos Hundtänk i Kungens Kurva. Spännande dag som gav full berikning till våra hundar. Vi la ut dofter som puma-urin & från björn. Hundarna fick gå in i rävgryt och in i ett bo som vaktades av en hök. Nosa efter godis i träd, halmhög och stockar.